- Kjøp heller PGS eller Seabird

Analytiker Morten Nystrøm i Kaupthing anbefaler kundene å kjøpe PGS eller Seabird i stedet for TGS. Han utelukker ikke at et annet seismikkselskap også kan komme med resultatvarsel.

Analytiker Morten Nystrøm i Kaupthing mener at investorer som ønsker seismikkeksponering bør kjøpe PGS eller Seabird i stedet for TGS. Analytiker Morten Nystrøm i Kaupthing mener at investorer som ønsker seismikkeksponering bør kjøpe PGS eller Seabird i stedet for TGS. TGS nedjusterte i dag estimatet for inntektsvekst for 2007 fra 20-25 til 15-20 prrosent. I går kom RXT med et resultatvarsel. Nystrøm ser ikke bort i fra at også Wavefield Inseis, som fortsatt venter på tre fartøyer, også vil komme med et resultatvarsel.- Det er viktig å presisere at disse resultatvarslene ikke har noe å gjøre med seismikkmarkedet, men bare reflekterer hvor stramt oljeservicemarkedet har blitt og hvor vanskelig det er å få mer kapasitet inn i dette markedet til rett tid og kostnad, skriver Nystrøm i en oppdatering.Han regner med at Kaupthing vil kutte 2007-estimatene betydelig, men at endringene for 2008 blir små.Analytikeren ser ingen vits i å kjøpe TGS-aksjen før man har sett et betydelig fall, kanskje på syv prosent.TGS faller 6,1 prosent til 116,50 kroner. Kaupthing har en nøytral anbefaling og et kursmål på 125 kroner.