Klar for å ri seismikkbølgen

Analysesjef i Handelsbanken, Knut Erik Løvstad sier sektoren som tiltrekker han mest er seismikk, hvor han mener at ny teknologi vil skape stor etterspørsel i mange år fremover.

- Oljeselskapene har de siste årene hatt problemer med å erstatte sine reserver. Den verdiskapningen seismikk kan gi oljebransjen vil skape stor etterspørsel, hevder Løvstad, i et intervju med Finansavisen lørdag.EM og Azimut- Oljeselskapene har de siste årene hatt problemer med å erstatte sine reserver. Den verdiskapningen seismikk kan gi oljebransjen vil skape stor etterspørsel, hevder Løvstad i følge avisen.Elektomagnestiske havbunnsundersøkelser (EM) og Wide-azimut-teknologi har ført til at seismikkselskapene kan gi oljeselskapene mye større treffrate enn de hadde for kun et års tid siden. Løvstad forklarer at det nå er det mulig å finne olje under saltlag og med mye større treffsikkerhet. Dette har vært et stort problem i Mexico-Golfen tidligere og vi tror seismikkselskapene kan tilføre oljeselskapene store verdier fremover.- Når vi ser på hva det koster å operere en borerigg med de høye ratene vi ser om dagen er det helt tydelig at oljeselskapene vil være villige til å bruke mye penger på seismikk fremover, sier han.Favorittene innen bransjen er TGS og Wavefield Inseis. I går falt TGS-aksjen nesten syv prosent etter at de meldte om at et av de kontraherte fartøyene deres ville bli forsinket. Løvstad mener dette fallet var en overreaksjon. Wavefield har også slitt med noe av det samme, men dette er i hovedsak et kortsiktig problem og markedet er så sterkt at Løvstad mener begge aksjene skal kraftig opp når båtene kommer i drift.