Kypros og Malta får ta i bruk euro

Kypros og Malta fikk et siste klarsignal av EUs finansministere tirsdag til å innføre euro fra januar 2008.

EU-landenes finansministere, som møttes i Brussel tirsdag, godkjente som ventet at de to middelhavslandene kan bli land nummer 14 og 15 til å ta i bruk euroen. EU-kommisjonen godkjente landene i mai. EU-landenes finansministere, som møttes i Brussel tirsdag, godkjente som ventet at de to middelhavslandene kan bli land nummer 14 og 15 til å ta i bruk euroen. EU-kommisjonen godkjente landene i mai. Fra før av har 13 EU-land erstattet nasjonale valutaer med euroen. Landene må innfri tøffe økonomiske krav, blant annet når det gjelder rentepolitikk, inflasjon og budsjettbalanse, for å kunne delta i valutasamarbeidet.- Jeg vil gratulere de to landene med det de har oppnådd, noe som er resultatet av de riktige politiske grepene de siste årene, sier Portugals finansminister Fernando Teixeira dos Santos. (©NTB)