- Nærmer seg galskap

Meglerhuset SEB Enskilda jekker opp bonusene. - Skremmende utvikling, sier Mads Syversen.

Flere nøkkelmedarbeidere har forsvunnet ut av meglerhuset SEB Enskilda. Nå går selskapet tilbake til de gamle reglene der 50 prosent av gevinsten betales tilbake til meglerhusets ansatte gjennom bonusutbetalinger, skriver dn lørdag.Mads Syversen, som er i ferd med å starte opp Arctic Securities, mener dette kan være et forsøk på å møte den skremmende utviklingen i bransjen.- Logikken er vel at det er dyrere å hente en fotballspiller utenifra, derfor gir man heller dem man har fra før litt høyere lønn. Det er ingen tvil om at overgangsordningen har vært helt ekstrem denne våren. Jeg synes det nærmer seg galskap. Jeg synes det er skremmende at meglere uten erfaring får bonussignering på mellom én og to millioner kroner. Det er ikke normalt, sier Syversen til DN. Selv tror han løsningen er eierskap for nøkkelmedarbeiderne.