Navamedic avslører partner

Navamedic-produkt blir i dag lansert i Tyskland. Partner avsløres.

Navamedic ASA sitt glukosamin HCL-baserte produkt blir i dag lansert i Tyskland. Produktet blir lansert gjennom den tidligere ikke offentliggjorte markedsførings- og distribusjonspartneren Stada under navnet Mobilat Glucosamin. Navamedic ASA sitt glukosamin HCL-baserte produkt blir i dag lansert i Tyskland. Produktet blir lansert gjennom den tidligere ikke offentliggjorte markedsførings- og distribusjonspartneren Stada under navnet Mobilat Glucosamin. Mobilat Glucosamin er det andre farmasøytiske glukosaminproduktet som er lansert i Tyskland, og det første produktet basert på glukosamin HCL med dets forbedrede egenskaper sammenlignet med glukosamin sulfat.I Tyskland er glukosamin som legemiddel klassifisert som OTC (reseptfritt) uten refusjon.Gjennom Stadas lansering av Mobilat Glucosamin forventer Navamedic å bidra til å øke den relativt lave penetrasjonen av glukosamin som legemiddel i Tyskland, ved å introdusere et forbedret produkt til en svært konkurransedyktig pris, fremgår det av en melding.Markedet for glukosamin som legemiddel i Tyskland er i dag omtrent 16 millioner euro på grossistnivå.Hoveddelen av produktene solgt fra Navamedic til Stada i forkant av lanseringen ble levert og blir inntektsført i tredje kvartal 2007.