Ny rekord på Oslo Børs igjen

Oslo Børs hadde en knallstart fredag, godt hjulpet av blant annet stigende oljepris. Dette førte til ny rekord på børsen. Her får du dagens vinnere og tapere.

Oslo Børs hadde en knallstart fredag. Deretter gikk det gradvis nedover, men det ble allikevel ny rekord. Hovedindeksen endte på 519,69, opp 0,29 prosent.Det som bidrar til å sende Oslo Børs og Hovedindeksen i ny all-time high er både den gode børsdagen i New York i går, der det ble satt flere nye rekorder, og videre oppgang i oljeprisen.Brent-olje for levering i august er ved 16.50-tiden helt oppe i 77,25 dollar fatet, opp 1,11 prosent. Og det uttales at oljeprisen kan stige mer . Tilsammen bidro den positive stemningen rundt oljeprsien til å sende oljeselskapene opp.Altinex endte opp en knapp prosent samtidig som det ble kjent at Noreco har kjøpt seg ytterligere opp i selskapet.Statoil er opp 0,13 prosent, til 191,50 kroner, mens Hydro er opp 1,23 prosent til 246 kroner, noe som igjen også er all-time high for Hydro.DNO er opp 0,57 prosent til 12,45 kroner.Dagens børsvinner ble Aker American Shipping, som klatret 6,92 prosent til 139 kroner, etterfulgt av PSI Group, opp 5,91 prosent til 58,25 kroner. Medicult kom på en tredjeplass, opp 5,54 prosent til 28,60 kroner.Ementor steg 4,81 prosent etter å ha lagt frem et driftsresultat for 2. kvartal som var bedre enn analytikernes estimater. Det ble omsatt Ementor-aksjer for 162 millioner kroner.Flere 2. kvartalsresultater her. Dagens taper ble Tomra, ned 12,6 prosent til 47 kroner, etter å ha lagt frem regnskapstall for 2. kvartal etter børsslutt i går ettermiddag. Nær halvering av resultatet fra samme periode i fjor bidro til nedgangen i dag. Kaupthing-analytiker Geir Kristiansen uttalte forøvrig til HegnarOnline idag at Tomra fortjente å falle 10 prosent.Deretter fulgt Eitzen Maritime Services, ned 10,2 prosent til 3,60 kroner, etterfulgt av TGS ned 7,26 prosent til 115 kroner. A nalytiker Knut Erik Løvstad i Handelsbanken Capital Markets mener, ifølge TDN Finans, at kursnedgangen i TGS-aksjen i løpet av dagen er en overreaksjon.Totalt ble det handlet aksjer for 14,8 milliarder kroner. Det ble gjennomført 42.967 handler og forholdet mellom aksjer som steg og falt var 9 til 8.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne / taperne på NYSE.Vinnerne / taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene.