Oljen smurte jubelbørsen

Sterk oljepris bidro til en god ukestart på Oslo Børs. Børsvinneren steg nesten ti prosent. Dagens børskommentar kan du lese her.

I løpet av formiddagen ble det nye rekordnoteringer på Oslo Børs. På det høyeste var hovedindeksen oppe i 519,72 poeng. Deretter gikk den noe ned, før den hentet seg litt opp igjen ved børsens slutt. Sluttnoteringen ble 516,01 poeng, opp 0,50 prosent.Oljegiganten Statoil falt 0,40 prosent til 187,50 kroner, og ble omsatt for 1,4 milliarder kroner. Norsk Hydro steg 0,11 prosent til 236 kroner, og ble omsatt for 714 millioner kroner. Brent-olje for levering i august er ved 17.00-tiden helt oppe i 76,05 dollar fatet, opp 0,57 prosent.Aker Yards rapporterte, ifølge Reuters, om tilbakekjøp av 1,5 millioner egne aksjer, men falt ytterligere 6,41 prosent etter fredagens resultatvarsel og nedsabling av kursen med 27 prosent. Aker Yards ble omsatt for 965 millioner kroner.I den utvalgte porteføljen for denne uken erstatter DnB Nor Markets DOF med Siem Offshore."I tillegg til inntekter på eksisterende flåte venter vi positive nyheter angående et prosjekt for lettere brønnintervensjon," heter det, ifølge Reuters.Siem Offshore-aksjen steg 6,67 prosent, mens DOF falt 1,4 prosent.Dagens børsvinner ble Golar LNG, som klatret 9,81 prosent til 117,50 kroner, etterfulgt av Siem Offshore, opp 6,67 prosent til 16 kroner.Dagens taper ble Aker Yards, ned 6,41 prosent til 73 kroner. NorDiag finner vi også på dagens taperliste, ned 4,71 prosent til 8,90 kroner.Totalt ble det handlet aksjer for 7,8 milliarder kroner.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne / taperne på NYSE.Vinnerne / taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene.