Oslo Børs suste forbi 520 til ny all time high

Hovedindeksen på Oslo Børs når rekordhøyder i tidlig handel, og har sust forbi 520-merket. Ementor og Aker Kværner stiger markert, mens Tomra sendes ned hele åtte prosent.

Rekordrush på Wall Street i går og i Asia dag smitter over på Europa-børsene. På vår egen Oslo Børs er hovedindeksen opp 0,98 prosent til 523,25 poeng.Indeksen har vært helt oppe i 523,86 poeng, som er foreløpig ny all time high.Oljeprisen har falt noe siden børsslutt i går, og Brent for august-levering står i 76,29 dollar fatet, ned fra 76,93 dollar fatet. Likevel, den holder seg høy, og oljegigantene Statoil og Hydro legger på seg hhv. 1,83 og 1,44 prosent.Orkla har kjøpt seg opp i Medi-Cult, og aksjen stiger nye 8,86 prosent til 29,50 kroner så langt. Ingen aksjer stiger mer. Børsen har nå stanset handelen i aksjen.Ementor opp, Tomra ned Nærmest på vinnerlisten er Ementor, som løftes 5,29 prosent på sterke tall for 2. kvartal. Aker Kværner ble slått av Ekofisk-budrunden, men er likevel opp 4,38 prosent. Trolig er det Shtokman-spekulasjoner som drar aksjen. Golden Ocean og SuperOffice er opp hhv. 3,51 og 3,25 prosent, sistnevnte også etter å ha lagt frem tall.Taperlisten toppes av Tomra, som sendes ned hele 8,18 prosent til 49,40 kroner etter å ha lagt frem tall for 2. kvartal etter børsslutt i går. TGS Nopec melder om forsinkelser , og sendes ned 4,03 prosent til 119 kroner. Block Watne faller 4,34 prosent.Med unntak av Tomra og TGS er det bare Orkla og RCCL som faller blant de 28 mest omsatte aksjene - de to er ned hhv. 0,22 og 0,85 prosent.Det er så langt omsatt verdipapirer for 3,83 milliarder kroner på Oslo Børs.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.