På vei mot bunnivået fra 1992?

Kronens styrker seg videre mot dollar. - Er vi på vei mot bunnivået fra 1992, dvs. 5,50, spør seniorøkonom i DnB Nor Markets Knut A. Magnussen seg i dagens morgenrapport.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

Ut i fra dagens valutaoppdatering ser vi at kronen fortsetter å styrke seg. Kronen styrker seg aller mest mor euro.I DnB Nor Markets' morgenrapport skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen følgende:"Vi må tilbake til 1992 for å finne lavere kurser, og da var bunnen rundt 5,50. Vi vil derfor ikke utelukke en videre nedgang i det kortsiktige bilde. Men våre prognoser (som vil bli revurdert i august) tiliser ikke at vi skal har en vedvarende styrking av kronen."Dersom kronen skulle fortsette å styrke seg videre over lang tid, mener Magnussen følgende:"Om dette likevel skulle skje, vil den innstrammende og prisdempende effekten på økonomien innebære at Norges Bank får noe mindre hast med å sette renten opp."I skrivende stund blir USDNOK handlet til 5,73.Følg utviklingen her.