Rekordbørsen gjorde det igjen!

Hovedindeksen fikk en positiv åpning på uken og sluttet for første gang over 520. Bulkaksjene opplevde en festdag, og to aksjer satte all time highs. Børsvinneren steg 15 prosent, og er opp 63 prosent på en drøy uke. Kjell Inge Røkke og Øystein Stray Spetalen kom høyt på taperlisten.

Pluss i åpningen ble til minus ved lunsjtider, men hovedindeksen stabiliserte seg utover ettermiddagen og endte til slutt på 520,69 poeng, opp 0,19 prosent. Dette er første gang Oslo Børs slutter over 520 poeng.All time high er fortsatt 523,86 poeng, nådd intradag fredag.De japanske børsene var stengt mandag, men ellers i regionen var det stort sett røde tall. Shanghai-børsen, målt ved Shenzhen Composite-indeksen, falt 2,1 prosent, mens Kospi-indeksen i Sør-Korea ramlet over én prosent.Brent-olje for september-levering står i øyeblikket i 76,84 dollar fatet, som er ned 21 cent i dag. Statoil reagerte ned 1,44 prosent, mens Hydro steg 0,41 prosent. Ellers i sektoren var Revus opp 4,23 prosent, mens CanArgo steg tre prosent.Bulkfest Blant de mest omsatte aksjene markerte bulkaksjene Golden Ocean og spesielt Jinhui seg. De to steg 4,9 og 9,8 prosent til hhv. 23,60 og 67,25 kroner. Sistnevnte var i dag oppe i 75,75 kroner, som er ny all time high.- Det er mye psykologi på disse nivåene med en veldig høy utnyttelsesgrad. Det skal lite til før det blir relativt store utslag, sier analytiker Rikard Vabo i Fearnley Fonds til Reuters.Samme Vabo sier til HegnarOnline at han ser ytterligere oppside i norske bulkaksjer.Belships steg 10,1 prosent til 16,40 kroner. Aksjen var oppe i 16,60 kroner i løpet av dagen, som også er rekord.Tunge vinnere og tapere Blant andre lyspunkter var Tandberg, som steg 1,73 prosent til 147 kroner. Ciscos optimisme rundt applikasjoner og tjenester utviklet som kan bedre kommunikasjon mellom bedrifter og deres kunder kan ifølge TDN Finans ha bidratt til å løfte aksjen.Schibsted avanserte 5,16 prosent på positiv DnB Nor-analyseEllers markerte PGS seg med en opptur på 2,3 prosent, mens Norske Skog og Aker Yards løftet seg hhv. 1,41 og 1,71 prosent.Blant de mest omsatte aksjene merker vi oss at Frontline falt 3,32 prosent, trolig på et svakt stortankmarked. Acergy ramlet 2,21 prosent, mens Opera og SeaDrill falt tilbake hhv. 2,5 og 1,6 prosent, sistnevnte etter nedgradering fra UBS.Lette vinnere og tapere Vinnerlisten toppes på ny av Medi-Cult, som i dag steg med 14,7 prosent til 32,80 kroner. Aksjen er nå opp 63 prosent på en drøy uke. Belships er nevnt, mens Eitzen Maritime Services og Stepstone løftet seg 9,5 prosent.Confirmit og Repant la på seg hhv. 5,7 og 6,0 prosent.Taperlisten toppes av Crew Minerals, som falt 8,54 prosent, mens Dynapel falt 7,64 prosent. GGS og Aker AMerican Shipping var ned hhv. 5,13 og 6,12 prosent.Det ble omsatt verdipapirer for 9,8 milliarder kroner, hvorav en PGS-post på nesten 600 millioner kroner ble krysset før børsåpning.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.