Sommerens dårligste aksjetips?

Analytikeren som gikk ut med en salgsanbefaling på Golden Ocean i begynnelsen av juni var ikke spesielt heldig med timingen. Investorer som fulgte rådet har gått glipp av en opptur på 50 prosent.

Scanpix / Scanpix

1. juni ble det kjent at SEB Enskilda hadde nedgradert Golden Ocean-aksjen fra kjøp til salg. Kursmålet ble kuttet fra 14 til 12 kroner. 1. juni ble det kjent at SEB Enskilda hadde nedgradert Golden Ocean-aksjen fra kjøp til salg. Kursmålet ble kuttet fra 14 til 12 kroner. Det ble vist til at Golden Ocean er et av de best drevne bulkrederiene, men meglerhuset trodde på et rolig sommermarked etter at tørrbulkmarkedet hadde snudd ned.Da anbefalingen ble gitt lå Golden Ocean-aksjen på rundt 16 kroner. Etter det har den bare gått én vei; oppover. Siste notering er 23,90 kroner, opp 6,2 prosent. Investorene som valgte å følge rådet fra SEB Enskilda har dermed gått glipp av en avkastning på rundt 50 prosent på bare halvannen måned.Bulkmarkedet har tatt seg kraftig opp i det siste. Fredag nådde bulkrateindeksen Baltic Dry-indeksen all time high på 6.706 poeng. 1. juni lå indeksen på 5.983 poeng.HegnarOnline har ikke lykkes i å få en kommentar fra analytikeren bak analysen, Ole G. Stenshagen.