Spennende åpning på Oslo Børs

Slik er status på Oslo Børs 10 minutter etter åpning. Tandberg og aluminiumssektoren utmerker seg.

Ti minutter etter åpningstid står hovedindeksen ved Oslo Børs i 515,50 poeng, opp 0,63 prosent.Oppgangen var ventet etter positive amerikanske markeder onsdag . Det ble riktignok børsfall i Asia , men på den positive siden har Bank of Japan besluttet å holde styringsrenten i landet uendret på 0,5 prosent. Oljeprisen holder seg fortsatt stabil og brent-oljen med levering i august handles til 75,66 dollar per fat, opp 0,3 prosent. Statoil er opp 0,75 prosent så langt.Ellers er fokuset i dag ventet å ligge på Tandberg og aluminiumssektoren. Tandberg-aksjen falt rundt fire prosent i forkant av kvartalstallene i går, som kom inn bedre enn forventet . Dollareffekten tynget selskapets marginer noe, men markedet ser ut til å enes om at tallene var gode. Så langt i dag er aksjen opp 5,3 prosent til 143,25 kroner.The Times i London skrev i går at Alcan var et hett oppkjøpsmål og dette førte til flere spekulasjoner i markedet. I dag er det klart at Rio Tinto har kommet med et vennligsinnet bud på Alcan på 220 milliarder kroner. Spørsmålet er om dette kan drive kursene i Hydro og Orkla som er eksponert mot aluminiumssektoren. Så langt er aksjene opp henholdsvis 1,7 prosent og 0,2 prosent.Av aksjene som faller utmerker DNO seg, ned i overkant av en prosent etter atdet irakske Baath-partiet, Saddam Husseins gamle parti, har sendt ut en skriftlig advarsel spesielt rettet mot DNO i forbindelse med selskapets boring i det kurdiske Nord-IrakCopenica er dagens største taper så langt, ned nesten 7,5 prosent.Vinnerlisten toppes av en av gårsdagens børsvinnere, Nutri Pharma, som starter dagen med en oppgang på 9,7 prosent. Også Inmeta-aksjen, som gjorde det bra i går, åpner opp med 5,2 prosent. Nordic Semiconductor stiger på gode kvartalstall og er opp 5,6 prosent.Seadrill melder i dag at de bestiller et nytt boreskip til 3,5 milliarder kroner. Aksjen er står så langt uforandret fra gårsdagens sluttnotering på 126,25 kroner.Også i fiskesektoren skjer det ting og Austevoll Seafoods datterselskap, Dordogne Holdings Inc., har sammen med Exalmar S.A. signert intensjonsavtale vedrørende kjøp av 100 prosent av aksjene i det peruanske fiskeriselskapet Corporacion del Mar (Cormar), går det frem av en melding. Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.