Stalltips fra Peter Hermanrud

Sjefstrateg Peter Hermanrud forteller hvordan utviklingen i dollarkursen vil kunne påvirke selskapene på Oslo Børs.

Flere selskaper ved Oslo Børs har store deler av sine inntekter i dollar. Derfor er det mange som bekymrer seg over hvordan en dollarsvekkelse vil slå ut på bunnlinjen. Peter Hermanrud, sjefstrateg i First Securities, tar det hele med knusende ro. Flere selskaper ved Oslo Børs har store deler av sine inntekter i dollar. Derfor er det mange som bekymrer seg over hvordan en dollarsvekkelse vil slå ut på bunnlinjen. Peter Hermanrud, sjefstrateg i First Securities, tar det hele med knusende ro. - Perioder med dollarfall har tidligere ofte vært kombinert med en kraftig stigende inntjening, og god utvikling i aksjekurser. Så lenge dollaren i styrke faller i forhold til euro, bekymrer jeg meg egentlig ikke, selv om endringer i estimater på inntjeningen kan se voldsomt ut, sier Hermanrud til Finansavisen.- Det som kan være illevarslende, er derimot om man ser en ensidig kronestyrkelse. Dersom det ikke bare er dollar, men også euro og mange andre store valutaer som faller, er det rasket mer illevarslende, avslutter Hermanrud.