Stein Erik Hagen liker kreditturo

Stein Erik Hagen er glad for private equity-selskapenes trøbbel. - Dette baner vei for Orkla, sier han.

Børs

Økt fokus på risiko har ført til vanskeligere tilgang på finansiering for de store private equity-selskapene denne sommeren.Stein Erik Hagen ser med tilfredshet på utviklingen.- Jeg har gått og ventet på dette. Utviklingen med stadig dyrere oppkjøp fra private equity-selskapene kan ikke fortsette, sier han til Finansavisen .Muligheter for Orkla- Dette skaper muligheter for oss andre. I Orkla har vi en rekke ganger opplevd at private equity-selskaper har kommet og betalt mye mer enn oss for oppkjøpsobjekter selv om vi har kunnet regne inn synergieffekter. Vi har ikke vært i nærheten engang, sier han videre til Finansavisen.- Vi har ingen mulighet til å låne oss opp til 90 prosent, vri og vrenge på virksomhetene, si opp ansatte og selge igjen, slik disse opererer. Dersom det vi ser i markedet nå er en korreksjon, er det sunt. Det mener jeg selv om Orklas aksjeportefølje taper verdi, sier Hagen, som er styreleder i Orkla.

Nyheter
Børs