Tomra ned ni prosent, men DnB Nor slipper ikke kjøpsanbefalingen

Tomra hadde et bedre 2. kvartal enn DnB Nor Markets hadde ventet seg. Estimater og kursmål tas ned, men meglerhuset beholder kjøpsanbefalingen. På børsen faller aksjen nå hele ni prosent!

Tomra la etter børsslutt i går frem sine tall for 1. kvartal. Omsetningen kom inn på 887 millioner, med et driftsresultat på 111 millioner kroner. . Omsetningen kom inn på 887 millioner, med et driftsresultat på 111 millioner kroner. Dette var noe bedre enn hva DnB Nor Markets hadde ventet seg.- Selskapet meldte samtidig at selv om de opprettholder forventningene til salget i Tyskland, regner de nå med at ordreinngangen strekker seg inn i 2010, mot tidligere 2008. Dette hadde vi allerede tatt høyde for i estimatene, skriver meglerhuset i sin morgenrapport.DnB Nor legger til at Tomra samtidig ser utfordringer med installeringer for Tesco i Storbritannia.- I kombinasjon med en sterkere NOK-kurs gjør dette at vi tar estimatene noe ned, heter det videre.DnB Nor Markets beholder sin kjøpsanbefaling, men tar ned 12 måneders kursmål fra 60-65 til 60 kroner per aksje.Tomra-aksjen får kjørt seg på Oslo Børs. Aksjen står nå i 49 kroner, etter et fall på 8,9 prosent.