Vinneraksjen steg 15 prosent på en rød børsdag

To aksjer gikk til himmels på en ellers rød børsdag. Her får du dagens vinnere og tapere.

Børsdagen har vært preget fallet i amerikanske renter tirsdag som smittet over på de europeiske markedene onsdag. Årsaken er usikkerheten som preger det amerikanske boligmarkedet etter at Standard & Poor's i går varslet en mulig nedgradering av obligasjonsgjeld på til sammen 12 milliarder dollar gitt til det amerikanske subprimemarkedet og Moody's Investors Service som bekreftet en nedgradering av tilsvarende obligasjonsgjeld på 5,2 milliarder dollar.Hovedindeksen ved Oslo Børs tok seg riktignok noe inn mot slutten av dagen og ved stengetid viser fasiten en nedgang på 0,1 prosent til 512,30. Brent-oljen med levering i august står i 75,70 dollar fatet, ned 0,9 prosent.Av de mest omsatte aksjene merker vi oss at oljekameratene Statoil og Hydro er ned henholdsvis 0,3 og 0,1 prosent. Aker Yards fortsatter innhentingen etter det negative resultatvarselet på fredag og steg 3,4 prosent onsdag.Selskapet har ikke meldt om nye tilbakekjøp, men Gradient Capital Partners flagger 10,01 prosent etter bunnfiske av tre millioner aksjer mandag og tirsdag, skriver Reuters.Tandberg la etter børs frem bedre tall enn analytikerne forventet , men ved stengetid stod aksjen ned 4,1 prosent.Undervannsentreprenøren Acergy presenterte sine tall for andre kvartal tidligere i dag og disse kom også inn over forventningene. Acergy hevet dessuten veiledningen om en inntektsvekst på rundt ti prosent til en vekst på 27-32 prosent i regnskapsåret 2007.- Tallene er bedre enn konsensus. Vi oppgraderte Acergys kursmål fra 140 til 160 kroner i går, men vurderer allerede dette tallet og kan komme ut med et nytt mål etter dagens telefonkonferanse. Trolig vil vi løfte det videre, sier analytiker Einar Kilde Evensen i DnB NOR Markets til Reuters.Helt på topp av dagens vinnerliste finner vi Inmeta og Nutri Pharma, opp henholdsvis 15,0 og 14,4 prosent. Det er ingen offisielle nyheter rundt Inmeta-aksjen. Nutri Pharma meldte rett før stengetid på Oslo Børs at de lanserer nutrifemme i nettverk i moskva i august. Øverst på taperlisten finner vi Nordiag, foran Norstat (tidligere Media & Research Group) og Fara, alle ned mellom 4,0 og 5,0 prosent.Det ble omsatt verdipapirer for 10,1 milliarder kroner på Oslo Børs, der 69 aksjer steg, 91 falt og 113 stod uforandret.Utviklingen kan du følge her. De norske aksjene kan du følge her Her finner du ytterligere informasjon om de norske aksjene. Her finner du etter hvert vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det gikk med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVOslo Børs i dag Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Børsene i Europa i dag.Slik gikk det på børsene i Asia i dag.