Aksje kollapset fullstendig på Oslo Børs etter dårlige nyheter

Problemene er ikke over i aksjemarkedet. Dagens taper stupte utrolige 25 prosent på Oslo Børs. Dagens børskommentar får du her.

Scanpix / Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 1,38 prosent før den sluttet på 452,92 poeng. Det ble omsatt aksjer for 11,1 milliarder kroner. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i oktober, har gått opp 0,93 prosent og står nå i 70,50 dollar.Oljegigantene Statoil og Norsk Hydro falt henholdsvis 2,16 prosent og 2,41 prosent.Seabird Exploration fikk et resultat før skatt på -3,3 millioner dollar i 2. kvartal 2007. I samme periode i fjor var resultatet på 3 millioner dollar. Selskapet oppnådde netto driftsinntekter på 17,2 millioner dollar i kvartalet, opp fra 8,3 millioner dollar året før. Nyheten sendte Seabird-aksjen ned hele 24,8 prosent.SeaBird skriver i kvartalsrapporten at utviklingen har blitt negativt påvirket av lav utnyttelse for "Geo Mariner", tørrdokking av "Northern Explorer", nedetid for "Hawk Explorer", samt forsinkelser i leveringene av nye fartøy.- Det var en generelt skuffende rapport, både guidingen og at de velger å ta ut et skip. Her blir det ytterligere kutt i estimatene, sier en analytiker til TDN Finans.MediCult melder om et resultat på -2,1 millioner danske kroner i 2. kvartal 2006. I samme periode i fjor var resultatet -0,9 millioner danske kroner. Selskapet oppnådde netto driftsinntekter på 33,5 millioner danske kroner i kvartalet, opp fra 22,3 millioner danske kroner året før. MediCult-aksjen falt 7,75 prosent.Lerøy Seafood melder om et resultat før skatt på -83 millioner kroner i 2. kvartal 2007. I samme periode i fjor var resultatet 312 millioner kroner. Ifølge estimater fra åtte analytikere var det ventet et resultat på 163 millioner kroner, melder Reuters.Lerøy Seafoods resultat i andre kvartal var sterkt negativt påvirket av produksjonsvansker i nylig oppkjøpte Lerøy Austevoll, melder TDN Finans. Aksjemarkedet reagerte med å sende aksjen ned 5,48 prosent.DnB NOR hevdet i går at bankens portefølje har hatt kurstap på noen titalls millioner kroner. Pål Ringholm, analysesjef for kreditt og obligasjoner i First Securities, tror tapet er betydelig større.- At banken bare har tapt et titalls millioner kroner, høres i overkant optimistisk ut slik markedet ser ut nå, sier Ringholm, til DN. Han tror i verste fall banken kan tape opp mot 600 millioner kroner. DnB NOR-aksjen falt i dag 2,75 prosent.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs