Analysesjef Kim Evjenths aksjetips

Analysesjef Kim Evjenth i Kaupthing ser for seg en dobling av børsen. Her er tidshorisonten.

Børs

Analysesjef Kim Evjenth i Kaupthing tviler på at hovedindeksen på Oslo Børs noen gang kommer ned på 200-tallet igjen. Analysesjef Kim Evjenth i Kaupthing tviler på at hovedindeksen på Oslo Børs noen gang kommer ned på 200-tallet igjen. - Jeg har veldig vondt for å se det, i hvert fall slik vi kjenner verden i dag, sier Evejenth til Kapital.Han har vondt for å se at bunnen mer enn ti prosent under et nivå på rundt 455-460.- (..) En halvering fra toppen er å ta i altfor mye. Tidligere fall har vært i en periode da den globale økonomien faller sammen. Nå har vi en global økonomi som står på fire ben, hvorav bare USA vakler litt. USAs vekstbidrag utgjør bare ti prosent av den globale BNP-veksten. Og markedet fokuserer litt for mye på USA. Nå har Norge og Europa falt mer enn USA, på nyheter som ikke betyr så mye her. Dette fallet er avhengig av en begivenhetskjede som man ikke ser nå, sier analysesjefen.Evjenth tror hovedindeksen i vil stå i 800-1.000 poeng om fem år.- Tar vi en indeks midt på treet, altså 900, gir det en årlig snittavkastning på 14 prosent, sier Evjenth til Kapital.I dag stiger hovedindeksen 0,9 prosent til 465,87 poeng.

Nyheter
Næringsliv