Analytiker: Kjøp disse aksjene

Analytiker snakker om undervurdert selskap og stor kurstrigger. Her er to aksjetips.

Scanpix / Scanpix
Børs

I dagens rapport fra Orion Securities omtales følgende aksjer som dagens case:

  • Statoil (162,00) - (162,00) - undervurdert i forhold til oljepris. Statoil viser en tett samvariasjon med langsiktig oljepris målt i norske kroner over tid. For tiden synes aksjen underpriset vurdert ut fra dette kriteriet. Dette blinker Statoil ut som en spennende rekylkandidat. Den trading-orienterte anbefales derfor å kjøpe aksjen med et kursmål på 170-175.. Statoil viser en tett samvariasjon med langsiktig oljepris målt i norske kroner over tid. For tiden synes aksjen underpriset vurdert ut fra dette kriteriet. Dette blinker Statoil ut som en spennende rekylkandidat. Den trading-orienterte anbefales derfor å kjøpe aksjen med et kursmål på 170-175.
  • Simrad Optronics (7,12) - (7,12) - jagerflykjøp stor kurstrigger. På tross av at de store kontraktene har glimret med sitt fravær, har en jevn strøm av mindre ordrer sørget for gode resultater i Simrad så langt i år. Det mest interessante ved aksjen er imidlertid det større bildet. Regjeringen vil trolig gå til innkjøp av jagerfly for i størrelsesorden 40 milliarder kroner innen neste Stortingsvalg. Dette vil åpne opp et gigantisk gjenkjøpsmarked som Simrad forhåpentligvis vil forsyne seg grovt av.. På tross av at de store kontraktene har glimret med sitt fravær, har en jevn strøm av mindre ordrer sørget for gode resultater i Simrad så langt i år. Det mest interessante ved aksjen er imidlertid det større bildet. Regjeringen vil trolig gå til innkjøp av jagerfly for i størrelsesorden 40 milliarder kroner innen neste Stortingsvalg. Dette vil åpne opp et gigantisk gjenkjøpsmarked som Simrad forhåpentligvis vil forsyne seg grovt av.

Nyheter
Næringsliv