Analytiker om børsvinner: Veldig rart

- Det er veldig rart, sier SEB Enskilda-analytiker Sebastian Lang om dagens markante opptur i Norske Skog.

Børs

På en kraftig fallende Oslo Børs er Norske Skog blant de store lyspunktene fredag, da den stiger 3,29 prosent til 78,40 kroner. Analytikerne er overrasket over oppgangen, men overfor Reuters peker de blant annet på canadiske myndigheters godkjenning av Abitibi-Bowater-fusjonen på tirsdag. På en kraftig fallende Oslo Børs er Norske Skog blant de store lyspunktene fredag, da den stiger 3,29 prosent til 78,40 kroner. Analytikerne er overrasket over oppgangen, men overfor Reuters peker de blant annet på canadiske myndigheters godkjenning av Abitibi-Bowater-fusjonen på tirsdag. - Det er veldig rart, men Abitibi og Bowater fikk godkjenning til å fusjonere tirsdag. (...) Det har drevet opp Norske Skog og Holmen, men ikke noe annet, sier Sebastian Lang i SEB Enskilda.- Om Abitibi Bowater blir godkjent, er det ventet at de vil stenge kapasitet, men først må vi avvente om USAs myndigheter godkjenner fusjonen. Stengningene kommer for sent til å påvirke europeiske priser i 2008, fortsetter han, og legger overfor nyhetsbyrået til at oppgangen i dag virker litt overdreven.Andre meglerhus spekulerer ifølge Reuters i om investorer posisjonerer seg i forhold til varslede strukturendringer i magasinpapir, mens short-inndekning er en annen mulig forklaring.

Nyheter
Børs