Blod eller Champagne?

Verdens børser har stupt de seneste ukene, og analysesjef i Orion Securities Stig Myrseth lurer på om det bare er å skru av lyset og dra ned rullegardinen.

Børs

Stig Myrseth er usikker på hvilken vei børsene vil ta i tiden fremover.- Det kritiske spørsmålet er om akselererende utlånstap og et vaklende eiendomsmarked vil dra amerikansk økonomi og deretter resten av verden inn i en resesjon. Skjer det, vil selskapsresultatene undergraves og et nedgangsmarked innledes på børsene. Selv om det er liten tvil om at subprime-krisen vil påvirke konjunkturene negativt, tviler vi på at omfanget av problemene er så stort at den globale veksten vil svekkes vesentlig. Tross alt skal det sterke krefter til å stanse et tankskip i stor fart. Fortsetter ekspansjonen i verdensøkonomien, vil også de siste års oppgangsmarked på børsene videreføres, og i så fall er den vinnende strategien å kjøpe på svakhet og ikke selge inn i panikken, sier Myrseth til Finansavisen og fortsetter: - Det kan likevel tenkes at vi tar feil, og at vi kun har sett toppen av isfjellet hva gjelder utlånstap. Viser dette seg å være tilfelle, er det bare å skru av lyset og dra ned rullegardinen. Foreløpig ønsker vi ikke å forskuttere slike sorger. Til det er ikke faresignalene sterke nok, sier han.

Nyheter
Børs