Børsvinner opp 26 prosent

Det har vært bred oppgang på Oslo Børs i dag. Vinnerlisten toppes av aksje som klatrer hele 26 prosent på spennende nyheter.

Børs

Oslo Børs hadde en fin opptur torsdag. Hovedindeksen endte opp 0,8 prosent til 465,6 poeng i kjølvannet av oppgang på Oslo Børs hadde en fin opptur torsdag. Hovedindeksen endte opp 0,8 prosent til 465,6 poeng i kjølvannet av oppgang på Wall Street i går og til del kraftig opptur i Asia i morges. og til del kraftig opptur i Asia i morges. Oljeprisen stiger. Brent oktober-oljen klatrer 1,56 prosent til 69,77 dollar fatet. Statoil og Hydro er opp hhv. 1 og 1,9 prosent til 162,25 og 211,5 kroner.Tankratene fortsetter å stige og bidrar til kursoppgang for Frontline. Aksjen klatrer 1,75 prosent til 261 kroner Ifølge en skipsmegler TDN Finans har vært i kontakt med torsdag steg VLCC-ratene på AG/Østen med ti tusen dollar pr dag i går, mens de er opp ytterligere 10-15.000 dollar pr dag torsdag.- En viktig grunn til at Frontlineaksjen stiger er at det har vært høyere slutningsaktivitet i AG, og spotratene har steget. Av en eller annen grunn handler forwardmarkedet opp også, sier analytiker Anders Rosenlund i ABG Sundal Collier.Ellers kan vi trekke frem DnB NOR, Acergy, Golden Ocean Group og SeaDrill med en oppgang på mellom 1,2 og 2 prosent.Taperlisten toppes av Badger Explorer med en nedgang på 6,58 prosent uten nyheter, mens vinneren er Northland Resources som stiger hele 25,6 prosent til 24,5 kroner. Se hva Jan Eiler Fleischer sa om nettopp denne aksjen i Økonominyhetene onsdag.I morges ble det kjent at selskapet har identifisert et betydelig jern-kobber-gull-funn i Hannukainen-prosjektet i Finland. Det er påvist og indikert 84,6 tonn. Ytterligere 81,6 tonn er definert.Det er omsatt verdipapirer på Oslo Børs for 14 milliarder kroner.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs