Dårlige nyheter senker flere aksjer på Oslo Børs

Nyheter torpederer flere aksjer på Oslo Børs. Én toppsjef gjør alt han kan for å snakke opp aksjekursen. Slik ser det ut ved lunsjtider.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs

I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 1,12 prosent og står dermed i 454,12 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 4,8 milliarder kroner. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i oktober, har gått ned 0,44 prosent og står nå i 69,54 dollar.Oljegigantene Statoil og Norsk Hydro faller henholdsvis 1,54 prosent og 1,33 prosent.På vinnerlisten finner vi Golden Ocean som stiger 0,85 prosent etter å ha lagt frem sine kvartalstall. Selskapet fikk et nettoresultat på 26 millioner dollar i andre kvartal 2007, mot 10 millioner dollar i samme kvartal året før. Det var på forhånd ventet et nettoresultat på 24 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.Administrerende direktør Hermann Billung i Golden Ocean sier til TDN Finans at selskapet er svært optimistisk til markedsutsiktene fremover. - I år har markedet doblet seg i forhold til i fjor. FFAene priser midt på 90-tallet for cape og 50-tallet for panamax neste år. Det er litt lavere enn markedet er nå, men hvis det blir snittet for neste år blir det et eventyr, sier Billung.Billung er gjest på HegnarOnlineTVs økonominyheter i ettermiddag. Sendingen starter klokken 16.05.Seabird Exploration fikk et resultat før skatt på -3,3 millioner dollar i 2. kvartal 2007. I samme periode i fjor var resultatet på 3 millioner dollar. Selskapet oppnådde netto driftsinntekter på 17,2 millioner dollar i kvartalet, opp fra 8,3 millioner dollar året før. Nyheten sender Seabird-aksjen ned hele 16,62 prosent.MediCult melder om et resultat på -2,1 millioner danske kroner i 2. kvartal 2006. I samme periode i fjor var resultatet -0,9 millioner danske kroner. Selskapet oppnådde netto driftsinntekter på 33,5 millioner danske kroner i kvartalet, opp fra 22,3 millioner danske kroner året før. MediCult-aksjen faller 9,23 prosent.Lerøy Seafood melder om et resultat før skatt på -83 millioner kroner i 2. kvartal 2007. I samme periode i fjor var resultatet 312 millioner kroner. Ifølge estimater fra åtte analytikere var det ventet et resultat på 163 millioner kroner, melder Reuters.Lerøy Seafoods resultat i andre kvartal var sterkt negativt påvirket av produksjonsvansker i nylig oppkjøpte Lerøy Austevoll, melder TDN Finans. Aksjemarkedet reagerer med å sende aksjen ned 4,11 prosent.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.

Nyheter
Teknologi