Dette kan føre til problemer på børsen

Analytikerne i Orion Securities frykter udetonerte tapsbomber og advarer mot følgende momenter som kan skape problemer i aksjemarkedet.

Scanpix / Scanpix
Børs

Orion Securities mener det er gode muligheter for at bunnen er passert i aksjemarkedet. I det korte perspektivet er det derimot flere usikkerhetsmomenter som kan skape fornyet usikkerhet:

  • Høye interbankrenter tilkjennegir at det er forhastet å friskmelde bankvesenet.Høye interbankrenter tilkjennegir at det er forhastet å friskmelde bankvesenet.
  • Generelt kjennetegnes finansindustrien av lav transparens, og ingen vet med sikkerhet om det finnes flere udetonerte tapsbomber.Generelt kjennetegnes finansindustrien av lav transparens, og ingen vet med sikkerhet om det finnes flere udetonerte tapsbomber.
  • Det er et åpent spørsmål hvor store ringvirkninger den rådende finansuroen og subprime-krisen får for det private forbruket.Det er et åpent spørsmål hvor store ringvirkninger den rådende finansuroen og subprime-krisen får for det private forbruket.
  • Det er også uklart hvor store følgene blir for boligpriseneDet er også uklart hvor store følgene blir for boligprisene
I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 464,06 poeng, opp 2,69 prosent.Foto: Scanpix.

Nyheter
Næringsliv