DNO-rally preger åpningshandelen på Oslo Børs

DNOs kursrally bidrar til å sende Oslo Børs solid i pluss i åpningshandelen. GGS og Kongsberg Gruppen stiger også på meldinger.

Børs

Investorene på Oslo Børs gir blaffen i fallende oljepriser. Etter 13 minutters handel er hovedindeksen opp 1,2 prosent til 458,40 poeng.DNO-aksjen stiger hele 12 prosent til 10,85 kroner på meldingen om at det har kommet et bud på selskapets aktiviteter i Irak, oljefunn på Tawke og etter kvartalstall. På det høyeste har aksjen vært oppe i 11,20 kroner.Oljeprisen falt kraftig i går kveld, men er bittelitt opp i dag. Brent-olje for oktober omsettes nå for 68,71 dollar fatet. Statoil og Hydro klatrer henholdsvis 0,5 og 1,0 prosent til 159,25 og 204,50 kroner.Kongsberg Gruppen åpner opp 3,8 prosent til 258 kroner etter å ha inngått en rammeavtale med US Army. Avtalen har en ramme på om lag åtte milliarder kroner og en varighet på fem år.GGS stiger 3,3 prosent til 1,89 kroner i kjølvannet av meldingen om at selskapet har mottatt et indikativt bud på de tre lekterriggene selskapet kjøper. Budet representer en betydelig premie over kjøpsprisen.Bare én av de 10 mest omsatte aksjene faller i verdi. Storebrand er ned 0,3 prosent. Austevoll Seafood og Petromena er svakest med fall på 3,9 og 2,5 prosent. Sistnevnte la frem tall i morges.Så langt er det omsatt verdipapirer for 1,3 milliarder kroner.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.

Nyheter
Børs