Dubai-børsen legger inn kontantbud på OMX

Dubai Børs la fredag inn et sterkt kontantbud på den nordiske børsoperatøren OMX. Men amerikanske Nasdaq gir ikke opp kampen.

Børs

Dubai Børs vil betale 230 svenske kroner, tilsvarende 197 norske kroner, per aksje i OMX. Dermed kommer det samlede budet opp i 23,7 milliarder norske kroner. Også amerikanske Nasdaq har vært interessert i å kjøpe OMX og har tidligere lagt inn et bud som ligger 13,7 prosent under budet fra Dubai Børs. Dubai Børs vil betale 230 svenske kroner, tilsvarende 197 norske kroner, per aksje i OMX. Dermed kommer det samlede budet opp i 23,7 milliarder norske kroner. Også amerikanske Nasdaq har vært interessert i å kjøpe OMX og har tidligere lagt inn et bud som ligger 13,7 prosent under budet fra Dubai Børs. Nasdaq ga fredag beskjed om at budet står fast og oppfordret aksjonærene til å støtte det. Børsgiganten hevder at budet er mer fordelaktig på lang sikt, selv om det er betydelig lavere. Bak Dubai børs, eller selskapet Borse Dubai, står emiren sjeik Mohammed bin Rashid al Maktoum.- OMX og Borse Dubai kommer til å gjøre OMX til en av verdens fremste internasjonale varemerker for børshandel. Ved å sammenstille våre plattformer og utvikle et nettverk av handelsplasser på de vekstmarkedene vi satser på, kommer vi til å kunne tilby tilgang til et større utbud av likvide midler og et bredere utvalg av produkter og tjenester, skriver Borse Dubai i en pressemelding ved Per Larsson. Hvis oppkjøpet blir et faktum, vil selskapet bli verdens femte største børskonsern.All handel med OMX-aksjer ble stanset på Stockholm-børsen fredag morgen, men den ble gjenopptatt klokka 10.20. (©NTB)

Nyheter
Børs