Er bunnen nådd?

Kim Evjenth, Ottar Ertzeid og Kristoffer Stensrud gir sine spådommer.

Børs

Siden 19. juli har hovedindeksen ramlet 16 prosent. DnB NOR Markets-sjef Ottar Ertzeid tror børsen fortsatt kan svinge mye i tiden fremover.- Men med de nivåene vi ser nå synes vi også at prisingen av det norske aksjemarkedet begynner å bli gunstig, sier Ertzeid til DN.Kim Evjenth tror ikke nedgangen er over.- Børsen skal nok noe videre ned. Det er for tidlig å si noe med sikkerhet før situasjonen i kredittmarkedet blir klarere. Markedet styres for tiden ikke lenger av fundamentale forhold. Samtidig er det mange aksjer som begynner å bli meget attraktive for den som kan ha en langsiktig horisont, det vil si mer enn tre måneder.Kristoffer Stensrud og Skagen Fondene hadde ventet at aksjemarkedet skulle omvurderes positivt i år.- Men nå ser vi at det motsatte skjer. Inntjeningen i selskapene etter andre kvartal er vesentlig bedre enn ventet, og kursnivået er nå om lag uendret fra årsskiftet. De store salgene i dag representerer etter vårt skjønn en ren risikoreduksjonsaktivitet, og jeg har vondt for å se noen realøkonomiske grunner til at dette skal være så smart. I disse dager er industrialiserte markeder knappe ti prosent billigere og globale vekstmarkeder opp mot 20 prosent billigere enn ved årsskiftet i forhold til selskapenes inntjening. Det er derfor grenser for hvor lavt det kan gå, sier Stensrud til avisen.

Nyheter
Børs