Gledelig dag på Oslo Børs

Det var bred oppgang på Oslo Børs i dag. Wega Mining-aksjonærene kan glede seg over en klatretur på nærmere 13 prosent.

1 / 1
Børs

Oslo Børs endte dagen i 459,26 poeng, opp 1,63 prosent. Hovedindeksen har dermed hatt en god oppgang siden fredagens bunn på 434 poeng.- Vi er fornøyd med dagens oppgang, men har tror på at det blir ruglete fremover. Rentenedsettelsen som kom fredag er ikke nødvendigvis nok, og utviklingen i USA mandag og tirsdag blir avgjørende. Vi anbefaler fortsatt å sitte i trygge havner som Orkla, Yara og Telenor, sier en aksjemegler til TDN Finans.Oljeprisen faller 1 prosent til 69,73 dollar fatet med varsler om at orkanen Dean trolig ikke vil pløye gjennom produksjons- og raffineriområdene i Mexicogulfen. Statoil og Hydro derimot klatrer hhv. 2,53 og 2,47 prosent til 162 og 207,5 kroner.Carnegie anbefaler nå investorene å kjøpe oljeaksjer. Meglerhuset mener markedet har for lave forventninger til oljeprisen i 2008.Blant de mest omsatte kan vi trekke frem Tandberg med en oppgang på 3,75 prosent. Rec og Acergy stiger 3,0 og 3,57 prosent, mens SeaDrill, DnB NOR og Telenor klatrer mellom 0,7 og 1,6 prosent.Dagens vinner er Wega Mining med en oppgang på 12,5 prosent. Et selskap kontrollert av adm. direktør Lars Marius Furu i Wega Mining har kjøpt 12.000 aksjer i selskapet til kurs 5,60 kroner.Taperlisten toppes av Tandberg Storage med en nedgang på 7,6 prosent uten nyheter.Det er omsatt verdipapirer for 11 milliarder kroner.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs