Her er aksjestrategens skrekkscenario

- Vi fikk en brå start etter sommerferien, sier aksjestrateg. Her er skrekkscenarioet hans.

Børs

- Vi fikk en brå start etter sommerferien og en tøff begynnelse på høsten. Nå er det mange som holder pusten i frykt for ytterligere fall, sier aksjestrateg Erlend Lødemel i DnB NOR Markets til DN. Han legger til at vi tåler en korreksjon, men ikke en full sprekk. - Vi fikk en brå start etter sommerferien og en tøff begynnelse på høsten. Nå er det mange som holder pusten i frykt for ytterligere fall, sier aksjestrateg Erlend Lødemel i DnB NOR Markets til DN. Han legger til at vi tåler en korreksjon, men ikke en full sprekk. - Vi trenger klarhet i hvem som er eksponert mot de amerikanske subprime-markedet og hvem som taper på det. Enten det er direkte eller indirekte. Vi trenger stabile finansmarkeder, sier Lødemel.Usikkerheten og fallene på børsene kan innebære at investorer selger kun for å unngå videre fall. Dersom forbrukerne i tillegg skrur opp sin sparerate, vil det gi utslag på selskapenes resultater. Dette vil tvinge allerede fallende børspiler ytterligere ned. Ifølge DN fremstår dette som Lødemels skrekkscenario.Oslo Børs svinger i dag. For øyeblikket er hovedindeksen ned 0,1 prosent.

Nyheter
Næringsliv