- Selg aksjen

Shippinganalytiker Glenn Lodden i DnB Nor Markets mener det er flere årsaker til de meget svake tankratene. Han anbefaler fortsatt salg av Frontline-aksjen.

Børs

Ratene for VLCC-ene nærmer seg det laveste nivået på fire år. Inntjeningen fra den arabiske gulfen til Korea er nå under 25.000 dollar per dag, mens Frontline må ha 29.500 dollar for å gå i break-even. Ratene for VLCC-ene nærmer seg det laveste nivået på fire år. Inntjeningen fra den arabiske gulfen til Korea er nå under 25.000 dollar per dag, mens Frontline må ha 29.500 dollar for å gå i break-even. Ifølge shippinganalytiker Glenn Lodden i DnB Nor Markets skyldes de lave ratene at "driving-season" i USA går mot slutten, og at amerikanske oljeraffinerier snart skal i gang med å skifte produksjonskapasiteten fra bensin til fyringsolje. Da importeres det mindre råolje.Han tror det kan bli en liten bedring i ratebildet når oljelastene for september skal bestilles.- Men akkurat nå vi ser ikke noen grunn til at ratene skal stige mye de neste ukene, sier Lodden til DN.Meglerhuset har hatt salgsanbefaling på Frontline siden februar. Kursmålet er på 225 kroner på 12 måneders sikt.Frontline-aksjen stiger én prosent til 256,50 kroner.

Nyheter
Næringsliv