- Selg SeaBird

Analytiker Thor Andre Lunder i DnB NOR Markets har tatt frem slaktekniven i forbindelse med SeaBird.

Børs

Før seismikkselskapet SeaBird la frem tall for andre kvartal tok DnB NOR Markets' analytiker Thor Andre Lunder ned anbefalingen på aksjen fra kjøp til hold. Samtidig ble 12 måneders kursmål redusert fra 45 til 40 kroner per aksje. Før seismikkselskapet SeaBird la frem tall for andre kvartal tok DnB NOR Markets' analytiker Thor Andre Lunder ned anbefalingen på aksjen fra kjøp til hold. Samtidig ble 12 måneders kursmål redusert fra 45 til 40 kroner per aksje. I kjølvannet av rapporten har Lunder nå kuttet anbefalingen til selg og halvert kursmålet til 20 kroner.Meglerhuset hadde ventet et EBITDA-guidingen for 2007 skulle kuttes med 17 millioner dollar. I stedet ble den redusert med 30 millioner dollar; fra 80 til 50 millioner dollar.I en oppdatering i dag slår han fast at selskapet la frem elendige tall. Anslaget for resultat per aksje (EPS) for 2007 kuttes med 56 prosent, mens anslagene for 2008 og 2009 nedjusteres med henholdsvis 52 og 54 prosent.SeaBird-aksjen omsettes for 26,70 kroner i ettermiddag. Det er uendret i forhold til i går, da den stupte 25 prosent.

Nyheter
Næringsliv