Sjeføkonom: - Markedene overreagerer ikke

Sjeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR Markets mener markedene ikke har overreagert i det siste. Her er begrunnelsen.

Børs

Mislighold av dårlig sikrede boliglån i USA (subprime-lån) har ført til uro på børsene og i kredittmarkedene den sist måneden. Mislighold av dårlig sikrede boliglån i USA (subprime-lån) har ført til uro på børsene og i kredittmarkedene den sist måneden. - På tross av børsuroen verden over er de fundamentale forholdene i økonomien gode, understreker sjeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR Markets.Han mener ikke markedene overreagerer.Dørum begrunner dette med følgende faktorer:

  • Det er rasjonelt å selge når du tror alle andre skal gjøre det. Du kan kjøpe tilbake billigere i morgen.Det er rasjonelt å selge når du tror alle andre skal gjøre det. Du kan kjøpe tilbake billigere i morgen.
  • Det er rasjonelt å legge inn stop-loss, noe som kan forsterke nedturen.Det er rasjonelt å legge inn stop-loss, noe som kan forsterke nedturen.
  • Det er rasjonelt å stramme inn på kredittlinjene når du ikke vet hvem som er den neste som ikke kan betale, noe som har gitt likviditetsskvis.Det er rasjonelt å stramme inn på kredittlinjene når du ikke vet hvem som er den neste som ikke kan betale, noe som har gitt likviditetsskvis.
  • Det er rasjonelt å redusere risiko ved å kvitte seg med de mest risikoutsatte aktiva. Det forsterker nedturen.Det er rasjonelt å redusere risiko ved å kvitte seg med de mest risikoutsatte aktiva. Det forsterker nedturen.
  • Det er rasjonelt å bli litt mer bekymret for nedsiden enn før.Det er rasjonelt å bli litt mer bekymret for nedsiden enn før.
  • Det er rasjonelt å "fiske i rørt vann" ved å ta seg bedre betalt enn tidligere.Det er rasjonelt å "fiske i rørt vann" ved å ta seg bedre betalt enn tidligere.
Kilde: DnB NORs hjemmeside

Nyheter
Næringsliv