Søndagens aksjetips

Hovedindeksen falt helt til bunnlinjen i den stigende trenden. Er det dermed over for denne gangen? Er det nå duket for et nytt børsrally på Oslo Børs?

Børs

Fallet gikk helt ned til bunnlinjen i den stigende trenden, slik det også har gjort tidligere. Det er heller ikke uvanlig at bunnlinjen i en stigende trend testes fra tid til annen. Det litt mer uvanlige er at det raser fra topplinjen til bunnlinjen i trenden på så kort tid.Men når bunnlinjen i trenden nå er testet, og foreløpig ser ut til å holde, hva kan vi da ventes oss den kommende uken?Det er flere mørke skyer på den tekniske himmelen, men med et så kraftig fall, på så kort tid, er det ikke uvanlig at det kommer en reaksjon opp. Vi vil ikke bli overrasket om den går helt opp til teknisk motstand på 472-nivået i løpet av kommende uke.Ser vi litt lengre frem i tid er det imidlertid to ting som er meget urovekkende. Bunnlinjen i den stigende trenden i RSI-chartet er brutt. Det er ofte et tidlig signal om at det også kommer et brudd på den stigende trenden i hovedchartet.I tillegg er oppgangen det siste året kommet på stadig lavere topper i RSI-chartet. Det signaliserer økende fare for et fall, og trolig kraftigere enn det vi har sett til nå. I så fall kan en oppgang nå bli forbigående.Faren for at en vendepunktsformasjon er i ferd med å bli dannet er følgelig økende.Skulle en oppgang nå danne en siste skulder i en hode-skulder formasjon, med halslinje på 440-nivået, er det fare for at Hovedindeksen kan fall ned mot 340 - 360 i løpet av de kommende 6 - 8 månedene.Alternativt kan det, ved rally helt opp til tidligere all-time high på 524, dannes en dobbelt topp, og i så fall vil potensialet ned, i løpet av de kommende 6 - 8 månedene være ned mot 340 - 360.Faren over? Nei, det er alt for tidlig å avblåse faren for videre fall ennå, men på kort sikt ligger det teknisk sett an til et pent lite børsrally når børsen åpner mandag.

Nyheter
Børs