- Vi har bestemt oss for å sjekke om dette burde vært meldt tidligere

Pressetalsmann Tor Arne Olsen og Oslo Børs vil nå sjekke om SeaBird skulle ha varslet markedet om selskapets problemer tidligere.

Børs

Den 1. juni solgte Bartica Company Ltd, et selskap eiet av de fire gründerne, SeaBird-aksjer for hele 300 millioner kroner.Tirsdag kom sjokkmeldingen som sendte SeaBird ned 25 prosent på Oslo Børs, skriver Finansavisen. Nå sjekker børsen om SeaBird skulle ha varslet markedet tidligere.- Vi har bestemt oss for å sjekke om dette burde vært meldt tidligere. Det sentrale er når de visste noe. Det er ikke vanskelig å forstå at informasjonen var egnet til å påvirke kursene, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs. For d a innsidesalget skjedde den 1. juni var lite eller ingenting av dette gjort kjent for markedet.På Finansavisens spørsmål om problemene burde vært varslet tidligere, svarerSeaBird-sjef Dag Reynolds følgende:- Vi guider kun på årsbasis. Dessuten var vi usikre på hvor mye det ville bety. Vi bød samtidig på flere kontrakter som kunne komme til å redde guidingen. Derfor gjorde vi det ikke. Helst skal vi jo vite hvor mye effekten er. Nå har vi imidlertid funnet ut at vi i fremtiden skal guide på flåteutnyttelsen som følge av at dette er ønskelig, sier Reynolds.

Nyheter
Børs