Vil Lerøy Seafood levere varene?

Lerøy-aksjen kan vise til en solid utvikling i 2007 til tross for den siste tids finansuro. I morgen presenterer selskapet sine tall for andre kvartal. Vil de overraske markedet på opp- eller nedsiden?

Børs

Tirsdag morgen klokken 08.15 presenterer konsernsjef i Lerøy Seafood, Ole-Eirik Lerøy, selskapets resultater for andre kvartal 2007. Seansen på Continental i Oslo ser du LIVE på HegnarOnline.ForventningerLerøy Seafood Group ventes å legge frem et driftsresultat, eksklusive IFRS-justeringer, på 159 millioner kroner i annet kvartal 2007, viser estimater TDN Finans har innhentet blant åtte analytikere. For tilsvarende periode i fjor var driftsresultatet på 149 millioner kroner før biomassejusteringer. Videre ventes driftsinntekter på 1.588 millioner kroner, et resultat før skatt på 151 millioner kroner og et nettoresultat på 112 millioner kroner.Ny rekordAksjen har kommet pent ut av den siste tids børsuro og nådde mandag nok en ny toppnotering (intradag). At omfanget av sykdomsproblemene i Chile enda ikke er kjent har også bidratt til å styrke aksjen. Lerøy har i motsetning til sine konkurrenter, Marine Harvest og Cermaq, ingen produksjon i det latinamerikanske landet.Hydrotech og guiding Den store overraskelsen ved forrige kvartalspresentasjon var nedstengningen av Hydrotech sitt prosessanlegg og det er derfor knyttet noe spenning til om de har fått dette opp igjen.Under forrige kvartalspresentasjon opprettholdt Lerøy Seafood guidingen for slaktevolumet i 2007 på 103.000 tonn, inkludert Norskott havbruk. Visekonsernsjef Helge Singelstad uttalte den gangen at risikoen i estimatene lå på oppsiden. Noen analytikere mener derfor det skal bli spennende å se om prognosen endres denne gang.Ifølge Statistisk sentralbyrå var eksportprisen på fersk, norsk laks i snitt mer enn 30 prosent lavere i andre kvartal 2007 enn året før. Analytiker i DnB NOR Markets Klaus Hatlebrekke er komfortabel med dagens prisnivå på laks og forventer en positiv utvikling fremover. Vil du vite hvorfor og hva som er analytikerns favoritt-aksjer kan du følge lenken til fredagens sending fra HegnarTV der vi satt fokus på laksesektoren. Mer om det her.

Nyheter
Børs