Analytiker: De fleste IT-selskapene er utsatt for dollarfallet

Analytikerne begynner å innarbeide den svake dollaren i sine estimater for IT-selskapene. - Den lave dollaren vil definitivt ha noe å si, sier analytiker Ole Jørgen Rød i First Securities.

Børs

IT-sektoren rammes av dollarfallet. Analytikere DN har vært i kontakt med mener de fleste IT-selskapene er utsatt og at den svake dollaren vil innvirke på aksjekursene.- Det er ingen tvil om at det vil få innvirkning. Både Tandberg, Eltek, Fast og Opera har inntektene sine i dollar. Vi er i ferd med å innarbeide den svake dollaren i våre estimater. Det vil få betydning. Hvor mye, kan jeg ikke si, sier IT-analytiker Arild Nysæther i Fondsfinans.- Den lave dollaren vil definitivt ha noe å si. Hvor mye varierer fra selskap til selskap. Jeg syns Nordic Semiconductor er et godt eksempel. Jeg justerte nylig estimatene på dette selskapet relativt mye. Og valutaen i seg selv bidro med fire prosent, sier analytiker Ole Jørgen Rød i First til DN.

Nyheter
Næringsliv