Etter meddelelsen om at Norske Skog innfører produksjonsreduksjon tilsvarende 200.000 tonn i 2008, som en følge av overkapasitet av europeisk avisproduksjon, steg Norske Skog-aksjen på børsen i går med 2,2 prosent.Standard & Poor's Equity Research mener at meldingen ikke alene er nok til å bedre markedsbalansen for avispapir i Europa.- Selv om kuttet står for nesten to prosent av europeisk kapasitet, tilsvarer det bare rundt halvparten av økningen i kanadisk import sett i Europa i år. Vi tror det er lite trolig av avispapirprisene kan stige i Europa inntil betydelig kapasitet er kuttes i Nord-Amerika, melder S&P, i følge TDN Finans.Likevel oppgraderer de aksjen fra selg til hold på bakgrunn av det venter at Norske Skog vil opprettholde utbyttenivået innebærende en direkteavkastning på åtte prosent på dagens kursnivå.Norske Skog er ned 0,10 prosent til 64,60 kroner fredag, omsatt for 55 millioner kroner.