- Prisen på aksjene våre har falt med 30 prosent. Du er nødt til å bli sårbar for salg om aksjeprisen har gått ned. Det er opp til kjøperne å komme med et bud, sier administrerende direktør Adam Applegarth til avisa Sunday Telegraph. - Prisen på aksjene våre har falt med 30 prosent. Du er nødt til å bli sårbar for salg om aksjeprisen har gått ned. Det er opp til kjøperne å komme med et bud, sier administrerende direktør Adam Applegarth til avisa Sunday Telegraph. Hundrevis av briter strømmet lørdag til den kriserammede banken Northern Rock for å ta ut sparepengene sine etter at det ble kjent at banken var i en likviditetskrise. Flere milliarder kroner skal ha blitt tatt ut i løpet av fredag og lørdag. Nå spekuleres det i om bankens pant i eiendommer vil bli delt mellom andre store banker.- Det ser veldig stygt ut. Dersom aksjeprisene fortsetter å falle mandag kan en stå foran en rask oppløsning og salg av aktiva, sier en kilde nær til bankledelsen til Sunday Telegraph. Ifølge avisen kan bankens lånekrav bli solgt videre på billigsalg til store britiske banker.Likviditetskrisen i det som er Storbritannias femte største utlånsbank fører også til redsel for at krisen kan få større økonomiske konsekvenser, ikke minst for boligmarkedet. Problemene i banksektoren har sitt utspring i kreditturoen i USA. (©NTB)