Oljeprisen løfter Oslo Børs

Oljeprisen dundret oppover i går, og det smitter over på Oslo Børs i dag. Oljefunn og himmelsk analyse preger vinnerlisten.

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner som ventet litt opp fredag, etter at Wall Street i går nådde sitt høyeste nivå siden juli. På Tokyo-børsen var bildet blandet.Akkurat nå står hovedindeksen i 496,72 poeng etter en oppgang på 0,38 prosent.Men ikke minst har oljeprisen steget kraftig siden børsslutt i går. Da lå Brent olje for november-levering på 78,76 dollar fatet. Nå står den i 80,35 dollar fatet, som er opp 32 cent i dag.Statoil og Hydro reagerer opp hhv. 0,82 og 0,65 prosent. Pertra og Revus stiger hhv. 6,16 og 3,32 prosent etter oljefunn i Nordsjøen .John Fredriksen-selskapene Golden Ocean og Seadrill stiger hhv. 0,97 og 0,82 prosent. Ellers er Grenland Group opp 2,1 prosent.Vinnerlisten toppes av Trefoil med pluss 8,85 prosent. Nærmest følger Wega Mining, som er opp 6,36 prosent til 5,85 kroner. Finansavisen har i dag et oppslag om en himmelsk analyse fra Arctic Securities , som har et kursmål på ni kroner for aksjen.I andre enden finner vi Canargo, som faller 1,2 prosent. Yara er ned med like mye. Norske Skog faller 0,68 prosent på dagen da omfattende kutt skal offentliggjøres .Så langt er det omsatt verdipapirer for 1,19 milliarder kroner.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.

Nyheter
Børs