Oslo Børs åpnet opp i kjølvannet av Oslo Børs åpnet opp i kjølvannet av
og Asia, samt stigende oljepriser. Ved lunsjtider er imidlertid hovedindeksen ned 0,3 prosent til 475,56 poeng. og Asia, samt stigende oljepriser. Ved lunsjtider er imidlertid hovedindeksen ned 0,3 prosent til 475,56 poeng. Blant taperne finner vi SAS, som er ned 1,9 prosent til 101,50 kroner. Aksjen tangerer dermed årsverste. I forbindelse med SAS Danmarks flight SK 2748, som var involvert i en i natt, har SAS Danmark, SAS Sverige og Widerøe besluttet å sette alle fly av typen Q400 på bakken inntil videre. Flyet hadde 48 passasjerer og fire ansatte om bord. Alle ble evakuert ut og er i god behold etter ulykken.Analytiker Jacob Pedersen i Sydbank sier til Reuters at de økonomiske konsekvensene for SAS i forbindelse med dette er begrensede. SAS-aksjen faller tre prosent i København og 2,6 prosent i Stockholm.Goodtech er ned 4,8 prosent til 4,14 kroner. Selskapet har foretatt en på 80 millioner kroner til tegningskurs fire kroner. Emisjonen ble rettet mot profesjonelle og institusjonelle investorer.Aker Yards faller 3,7 prosent til 64,75 kroner på nyheten om at NCL opsjon på bygging av et nytt cruiseskip. Scan Geophysical og Opera er svakest med fall på 10,5 og 5,8 prosent.Frontline løftes to prosent til 259 kroner. går bort i fra sin salgsanbefaling på aksjen. Carnegie .- Vi venter at ratene styrker seg i de neste to til tre ukene, skriver analysesjef Rachid Bendriss i et notat til sine kunder. faller litt tilbake, men den ligger likevel høyere enn da børsen stengte i går. Siste notering for Brent oktober-olje er 76,33 dollar fatet. Opec besluttet i går ettermiddag å øke produksjonen med 500.000 fat per dag fra 1. november. Statoil stiger 0,1 prosent til 175,50 kroner, mens Hydro faller 0,6 prosent til 222,75 kroner.Det er omsatt verdipapirer for fem milliarder kroner. Statoil, Hydro og Telenor er mest omsatt.