Oslo Børs steg før kveldens store nyhet

Oslo Børs endte opp noen timer før spenningen i USA utløses. Flere offshore-aksjer steg, mens Telenor falt etter å ha blitt nedgradert.

Børs

Oslo Børs opplevde en nervøs tirsdag uten de helt store utslagene. Hovedindeksen endte på 479,72 poeng, opp 0,3 prosent. Markedet er spent på om den amerikanske sentralbanken vil Oslo Børs opplevde en nervøs tirsdag uten de helt store utslagene. Hovedindeksen endte på 479,72 poeng, opp 0,3 prosent. Markedet er spent på om den amerikanske sentralbanken vil kutte styringsrenten sin med 25 eller 50 punkter. Rentedommen kommer først klokken 20.15 norsk tid. sin med 25 eller 50 punkter. Rentedommen kommer først klokken 20.15 norsk tid. Lehman Brothers-tall godt mottatt Markedet fikk seg et oppsving like etter klokken 14. Da kom det beroligende kvartalstall fra den amerikanske storbanken Lehman Brothers. Banken fikk et resultat før skatt på 1,54 dollar per aksje i tredje kvartal, mens det var ventet et resultat på 1,47 dollar.Telenor nedgradert Telenor falt 0,9 prosent til 113,25 kroner etter at det ble kjent at Morgan Stanley har kuttet sin anbefaling. Meglerhuset har også nedgradert den europeiske telekomsektoren til "in-line", melder TDN Finans.Oljeprisen under 77 dollarOljeprisen falt til under 77 dollar fatet. Brent-olje for levering i november koster nå 76,65 dollar fatet, ned 33 cent. Statoil endte ned 0,3 prosent til 180,50 kroner, mens Hydro steg 0,4 prosent til 229,75 kroner.Sterke offshore-aksjerJPMorgan har startet dekning av Acergy og Aker Kværner med "outperform"-anbefaling. Acergy steg 0,6 prosent til 157,75 kroner, mens Aker Kværner endte opp 3,4 prosent til 154 kroner.Norgani falt De siste dagene har Norgani vært mye i fokus i forbindelse med budkampen om selskapet. I går ble det kjent at Oslo Properties, et selskap der Norwegian Property vil eie mer enn 90 prosent av aksjene, byr 91 kroner per aksje for alle aksjene i Norgani. Norgani-styret mener tilbudet er innenfor intervallet styret tidligere har vurdert som fornuftig verdi for aksjene.I dag solgte Aberdeen Asset Management PLC og tilknyttede solgt 995.000 aksjer i Norgani Hotels. I går kjøpte Credit Suisse én million aksjer i Norgani HotelsNorgani-aksjen falt 1,1 prosent til 92 kroner. Etter Aberdeen-salget kom omsetningen i aksjen opp i 234 millioner kroner.De største vinnerne og taperneDiagenic, MediCult og Dynapel var sterkest med en oppgang på åtte-ni prosent, men volumene var minimale. Birdstep og Luxo ramlet ni-ti prosent.Omsetning: 13 mrd. Det ble omsatt verdipapirer for 13,3 milliarder kroner. Statoil var desidert mest omsatt (4,1 milliarder), fulgt av Norsk Hydro (2,1 mrd.) og Telenor (1,4 mrd.)Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs