Etter å ha tapt nesten 100 poeng da handelen startet fredag, klatret industriindeksen Dow Jones oppover i løpet av dagen og endte på 13.443,98 poeng ved stengetid. Det er en oppgang på 19,10 poeng, eller 0,14 prosent.Teknologitunge Nasdaq gikk opp 0,04 prosent til 2.602,18 poeng, mens den bredere Standard & Poor's 500-indeksen steg forsiktig med 0,02 prosent til foreløpige 1.484,19 poeng.Den svake åpningen fredag skyldtes blant annet meldinger fra Storbritannia om at banken Northern Rock har likviditetsproblemer og måtte søke hjelp fra Bank of England. Dette førte til økt frykt for at kredittkrisen, som er forårsaket blant annet av uroen på det amerikanske boligmarkedet, ikke er over.Aksjekursene stabiliserte seg likevel utover dagen, blant annet fordi resultatene fra den amerikanske detaljhandelen ikke var like dårlige som fryktet, ifølge analytikere. (©NTB)