Høy produksjon i Norge og problemer som sykdommer og en fallende smoltproduksjon i Chile har rammet oppdrettsnæringen hardt det siste halvåret, skriver Dn, og viser til at Marine Harvest i perioden har falt 11 milliarder i verdi, fra 29 til 18 milliarder kroner.Analytiker ventet i februar en 2007-inntjening for John Fredriksens laksegigant på i snitt tre milliarder kroner etter skatt på den ordinære driften. Nå ligger snittet ifølge avisen på 1,4 milliarder. Analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets ligger på én milliard kroner.- Hver krone på pris betyr enormt mye for selskapet. I år har de biologiske betingelsene for høy produksjon vært maksimale, og det har gitt for stor produksjon og dermed lavere priser og mindre marginer. En mild vinter vil ytterligere bidra til dette, mens en kald vinter virker motsatt. Det er igjen været som kan være avgjørende. Det kan være forskjellen på om vi anbefaler kjøp eller selg, sier han til Dn.