Aker Yards-hopp på Oslo Børs

Aker Yards fortsetter å være dagens høydepunkt etter at et selskap hvor John Fredriksen er involvert har tatt et jafs på 40 prosent. Dette er aksjene som preger handelen ved lunsj.

Børsoppgangen forsterker seg frem mot lunsjtider tirsdag etter gårsdagens begredelige utvikling. Hovedindeksen viser i skrivende stund en oppgang på 1,17 prosent til 491,30 poeng. Dagsomsetningen er oppe i 8,9 milliarder.Aker Yards er fremdeles et sterkt innslag blant de mest omsatte selskapene. Det skjer etter at det ble kjent at sør-koreanske STX Shipholding har kjøpt 39,2 prosent av selskapet til kurs 97 kroner. Blant aksjonærene i STX finner vi blant andre John Fredriksen. AKY er nå opp 20,57 prosent til 85 kroner som den mest omsatte med 4,7 milliarder.Subsea 7 er opp 7,9 prosent til 150 kroner etter at selskapet har lagt frem bedre tall enn ventet. Norske Skog falt i går til det laveste nivået siden 1993, men stiger 2,7 prosent til 48,30 kroner i dag.I London ligger oljeprisen nå nær uendret på 83,24 dollar fatet (desember-leveransen).Yara stiger 2,8 prosent, Norsk Hydro 1,3 prosent, Aker Kværner 5,5 prosent, Telenor 0,4 prosent og StatoilHydro 0,5 prosent.Se tilbakeblikk på Black Monday i fredagens Økonominyheter på HegnarOnlineTV.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York i går Her finner du vinnerne /tapern på NYSEVinnerne og taperne på Masdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.