Analytiker snakker om panikk i aksjemarkedet

Resultatvarsel og stygge kursfall sørger for at en del amatører rømmer aksjemarkedet. Analytikere forklarer.

Publisert 10. okt. 2007 kl. 07.31
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 06.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
Tirsdag var en dårlig dag for mange av seismikkselskapene på Oslo Børs. Både TGS-Nopec og Seabird sjokkerte aksjonærene med resultatvarsler, noe som førte til stygge kursfall. Seabird endte dagen med et kursfall på 15,8 prosent mens TGS Nopec ramlet 12,6 prosent. Tirsdag var en dårlig dag for mange av seismikkselskapene på Oslo Børs. Både TGS-Nopec og Seabird sjokkerte aksjonærene med resultatvarsler, noe som førte til stygge kursfall. Seabird endte dagen med et kursfall på 15,8 prosent mens TGS Nopec ramlet 12,6 prosent. Flere andre aktører i bransjen fikk seg også en smell.- Fallet i de andre seismikkaksjene er nok mest av alt en blanding av panikk og tilfeldigheter. Det er ingen grunner til at disse selskapene skal falle, fordi TGS senker forventningene sine, sier Thor Andre Lunder, analytiker i DnB NOR Markets, til Finansavisen.- Nedgangen skyldes nok mye at det er en del amatører som vil ut. Det er litt sånn med markedet, sier Morten Nystrøm, analytiker i Kaupthing.