Det er full fart på Oslo Børs. Ved 13-tiden er hovedindeksen opp 1,9 prosent til 494,81 poeng. Også ellers i Europa er stemningen positiv. Eksempelvis er London- og Pairs-børsen op 1,5 og 1,2 prosent.Aker Yards topper fortsatt vinnerlisten med en oppgang på 20,6 prosent til 85 kroner. I dag ble det kjent at sør-koreanske STX Shipbuidling har sikret seg 39,2 prosent avi Aker Yards. Det skjedde til kurs 97 kroner.- Vi vil ha et strategisk partnerskap og styrke samarbeidet med lokale ansatte der (i Norge), basert på konsultasjoner med Aker Yards' konsernsjef og toppledelse, skriver SBX i en melding.Subsea 7 stiger 7,7 prosent til 149,75 kroner etter å ha lagt frem overraskende sterke kvartalstall. Aker Kværner stiger 6,6 prosent til 178,50 kroner på sine tall.Flere tunge aksjer befinner seg høyt på vinnerlisten. Yara og Golden Ocean er opp 3,8 prosent, mens Norsk Hydro løftes 2,2 prosent. Stigende oljepriser sender StatoilHydro opp 1,6 prosent til 177,30 kroner.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Masdaq.De og .