Børstaper etter resultatvarsel

Gode nyheter sender aksjer til topps på vinnerlisten, men et resultatvarsel svir for dagens største børstaper. Slik er børsåpningen.

Oslo Børs har startet dagen i pluss. Etter 17 minutters handel er hovedindeksen opp 0,5 prosent til 499,17 poeng. Et øyeblikk var indeksen over 500 poeng.Norwegian er best med en oppgang på fem prosent til all time high 148 kroner etter at selskapet meldte om et overskudd på over 100 millioner kroner i tredje kvartal. Selskapet sier etterspørsel og booking ved inngangen til fjerde kvartal har vært god. PGS' tall blir også godt mottatt. Aksjen stiger 2,6 prosent til 167,50 kroner.Opera Software stiger 4,3 prosent til 14,70 kroner etter at det ble kjent at Japans ledende 3G-operatør vil inkludere nettleseren Opera Mobile i syv av selskapets nye mobiltelefoner.Oljeprisen har falt etter børsslutt i går. Brent-olje for levering i desember koster nå 82,66 dollar fatet. StatoilHydro faller 0,4 prosent til 177,10 kroner. Det lille oljeselskapet Questerre raser 6,9 prosent til 4,35 kroner etter å ha kommet med et resultatvarsel.IT-selskapene Exense og Fara er ned 3,8-3,9 prosent etter å ha presentert tall for tredje kvartal. Synnøve Finden ramler 5,7 prosent til 23,10 kroner etter at Scandza AS avlyser budet på selskapet etter at man ikke fikk gjennomført en due dilligence.Det er omsatt verdipapirer for 1,3 milliarder kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.