Den siste måneden har FactSet ifølge Finansavisen registrert 137 opp- eller nedjusteringer av IT-selskapenes EPS for 2007 på Oslo Børs. 71,5 prosent har vært nedjusteringer. Den siste måneden har FactSet ifølge Finansavisen registrert 137 opp- eller nedjusteringer av IT-selskapenes EPS for 2007 på Oslo Børs. 71,5 prosent har vært nedjusteringer. - Jeg tror hovedgrunnen er at dollaren falt mye mot slutten av tredje kvartal. Det setter press på omsetning og marginer til selskapene som har inntekter i dollar og en kostnadsbase i kroner, sier SEB Enskilda-analytiker Sjur Malm.Han mener ifølge avisen spesielt Opera, Trolltech og Nordic Semiconductor ligger i faresonen når det gjelder marginene.Blant meglerhusets to IT-favoritter er Tandberg og Ementor.- Vi tror Ementor vil fortsette å levere tall over våre estimater. Selskapet har nærmest ingen eksponering mot svekkelsen i dollar og er et utmerket valg i et sterkt nordisk IT-marked, het det i den siste sektoroppdateringen.