Forvalter: Det verste er over for finansaksjer

IT og finans løftet asiatiske børser torsdag. Hang Seng steg over magisk grense. Slik gikk det (oppdatert).

De fleste asiatiske børser stiger torsdag for etter at JPMorgan Chase & Co. la frem tall over forventning , melder Bloomberg. I Tokyo steg Storbanken Mizuho Financial Group for første gang på syv dager.China Life Insurance bidro til å løfte Hang Seng i Hong Kong over 30.000 for første gang etter at myndighetene i Beijing meldte at de kan komme til å tillate arbitrasje mellom aksjer på fastlandet og i byen. CSI 300-indeksen i Kina falt 2,4 prosent.- Mens problemene i det amerikanske boligmarkedet trolig vil vedvare, er det verste over for finansaksjer, sier forvalter Shane Oliver i AMP Capital Investors i Sydney til nyhetsbyrået.I Tokyo er Topix opp 0,9 prosent, Nikkei 0,8 prosent. Hang Seng-indeksen står nå i 29.615, men er fortsatt opp over én prosent.Følg utviklingen her.Siste: Da Tokyo-børsen stengte var Nikkei opp 0,9 prosent til 17.106,09, mens Topix hadde avansert 1,1 prosent til 1.617,75 poeng.Bank og IT var blant sektorene som løftet markedet.