Han tror børsen vil falle ytterligere 10 prosent ut året.- Det har jeg hatt tro på siden februar i år. Men ser vi på porteføljen vår, så har den gjort 28 prosent i år, og det tilskriver vi plasseringer i riktig sektor, sier analytiker Roger Berntsen i Netfonds. Han kommer med følgende råd til de som nå sitter urolige og følger utviklingen på børsen.- Sparer du i fond, må du ikke gjøre noe. Selvfølgelig. Er du en investor som følger børsen og vil slå markedet, og har tro på at du slår indeksen generelt, bør de skifte over i riktig sektor. Materialer og spesielt gull, sier Berntsen.
Yara som toppbetIkke noen overraskelse
- Vi har Yara som toppbet. Gjennom sektorrotasjon tror vi fortsatt på positiv avkastning, selv om markedet generelt skulle utvikle seg horisontalt eller negativt.- Du bør derfor være flink til å flytte pengene fra poster det står gode gevinster på til mer defensive plasseringer. Selv gjør vi en sektorrotasjon hver syvende til niende måned, sier han.Og han tror børsen vil ha falt tre prosent allerede ved stenging i dag. Årsaken til fallet på Oslo Børs mener han er en naturlig utvikling etter hendelsene i New York på fredag.- Dow Jones falt ytterligere fredag, radikalt fordi det nå var store selskaper som Caterpilar og 3M, utenfor oljesektoren, som nå kom med negative utsikter. Volatiliteten den siste tiden tilsier at vi nå har to blokker. De som har negative utsikter og de som har positive. De er nå jevnstore, hvilket gjør at volatiliteten frem mot nyttår opprettholdes, sier Berntsen.- Det kommer flere nyheter enn vi er vant til, og det kommer nå midt inne i resultatrapporteringene. Først etter denne uken kan vi begynne å summere opp om utviklingen blir negativ eller positiv.Fallet i dag kom dermed ikke som noen overraskelse for Berntsen.- Men det skal mye til at markedet bryter 505 eller 480 hvor det er viktige støttenivåer, sier han.